Social

A crescut numărul de adopții!

Dacă în Maternitatea Ploiești sunt tot mai mulți copii abandonați, la nivelul județului Prahova a crescut și numărul de adopții. În evidențele Direcţiei Generale pentru Asistență Socială și Protecţia Copilului Prahova se află în prezent 84 de copii adoptabili și 113 familii au parcurs deja procedura privind atestarea și se află în faza de compatibilitate cu un copil. Dacă anul trecut s-au eliberat 122 de atestate pentru familii sau persoane adoptatoare și s-au realizat aproximativ 30 de adopții, anul acesta situația este mult mai bună.
Copiii adoptabili au vârste cuprinse între 8 luni și 14 ani. Principalele solicitări sunt pentru cei din categoria 0-4 ani, fără probleme de sănătate, de etnie română, care provin din părinți sănătoși. Cei mai mari se află în sistemul de protecție cu probleme grave de sănătate și din această cauză nu au putut fi adoptați pană acum. În evidențele DGASPC Prahova figurează 233 de asistenți maternali profesioniști, care au în grijă aproximativ 400 de copii. Pe lângă aceștia, aproape 750 se află în instituții de protecție, în centre rezidențiale, respectiv circa 500 în centre publice și 250 în private.
Potrivit legii, cei interesați să adopte un copil trebuie să fie cetățeni români, să aibă vârsta minimă de 18 ani, să îndeplinească condițiile materiale și financiare corespunzătoare, să prezinte garanții morale și să aibe o stare de sănătate care să le permită îngrijirea unui copil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co