Actualitate

Actiune de ecologizare

În timp ce unii s-au distrat, alţii au muncit! Este vorba despre reprezentanţii Parcului Natural Bucegi, ai Jandarmeriei şi ai Asociaţiei EcoAsist. Cu toţii au ieşit astăzi pe teren să adune gunoaiele lăsate în natură de turişti. Au găsut tot felul de obiecte, chiar şi electocasnice. Scopul acţiunii a fost sensibilizarea şi responsabilizarea cetăţenilor care ies în naturră pentru a face grătare, însă lasă gunoiul la locul de picnic, fără a-i interesa că în urma lor rămân mormane de gunoaie. 100 de voluntari din toată ţara, cu vârte cuprinse între 16 şi 26 de ani, au venit pe Valea Prahovei, în Sinaia şi Buşteni, pentru a face curăţenie.
Până la amenajarea unor spaţii speciale pentru grătare, cetăţenii sunt invitaţi să petreacă plimbându-se pe munte, în pădure, să întreprindă activităţi sportive sau recreative şi să nu îşi marcheze şederea cu resturi menajere în nici un fel. În curând vor fi amenajate spaţii speciale pentru grătare, pentru a asigura astfel atât protecţia pădurilor cât şi buna-dispoziţie a cetăţenilor, reţetă deja-existentă în occident.
Turiştii care au ieşit la grătare, au primit saci  biodegradabili pentru a-şi depozita gunoaiele. Voluntarii i-au informat pe cei care au ieşit la iarbă vedre că nu trebuie să arunce gunoaiele şi le-au oferit pliante informative. Acţiunea se va încheia duminică, iar voluntarii vor mai reveni pe Valea Prahovei pentru a face curăţenie. Până atunci, jandarmii şi reprezentanţii Parcului Natural Bucegi vor fi cu ochii pe turişti, iar cei care vor arunca gunoaiele la voia întâmplării şi nu le vor depozita în locuri special amnenajate vor primi amenzi usturătoare. Mâine, se vor monta şi panouri pe care vor fi inscripţionate regulile de vizitare ale Parcului Natural Bucegi. Acţiunea face parte dintr-un program special de ecologizare organizat de reprezentanţii Parcului Natural Bucegi, program care se desfăşoară în mai multe perioade ale anului.
httpv://www.youtube.com/watch?v=NIPWBPN-8VQ

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co