Actualitate

Amenzi pentru neactualizarea adresei din buletin

Cetăţenii care locuiesc la o adresă diferită de cea menționată în buletin, au obligaţia de a-și actualiza adresa, altfel risca amenzi, atrag atenția autorităţile. Conform legii, această schimbare trebuie raportată în termen de 15 zile, altfel se riscă sancțiuni.
Amenzile pentru cei care nu respectă această regulă pot fi cuprinse între 40 și 80 de lei şi sunt aplicate de către serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor sau de polițiști. Actualizarea adresei este esențială pentru o evidență clară și corectă a locuitorilor, facilitând totodată gestionarea serviciilor publice și a resurselor.
Legea stipulează, de asemenea, că la aceeași adresă nu pot fi înregistrate mai mult de zece persoane, indiferent dacă acestea au domiciliul sau reședința acolo. Această măsură este menită să prevină supraaglomerarea și să asigure o evidență corectă a populației.
Cetățenii sunt încurajați să respecte aceste prevederi pentru a evita sancțiunile și pentru a contribui la o administrare eficientă a resurselor comunitare. Mai multe detalii puteţi citi pe ziarul online www.zvp.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co