Actualitate

Atacati de urs pe Platoul Bucegi

Doi turişti din Buzău au fost atacaţi în acest weekend de un urs, pe Platoul Bucegi, lângă Cabana Balele. Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică. Tinerii au scăpat ca prin minune din ghearele fiarei şi s-au ales cu mai multe fracturi şi zgârieturi. Cei doi băieţi şi-au amplasat cortul într-un loc interzis pentru campare. Au fost avertizaţi de cabanierii din zonă că nu au voie să stea la corrt în acel loc, însă au ignorat sfaturile primite. Mai mult, au avut mâncare la ei, iar fiara a năpustit asupra lor. Unul dintre băieţi a reuşit să îl lovească pe urs cu un cuţit în zona capului, după care a fugit în cabană după ajutoare. Celălalt a fost alergat de animal şi a fost cât pe ce ca ursul să-l sfâşie, însă a apărut cabanierul şi câţiva turişti şi au reuşit să îndepărteze fiara. Băieţii au fost imediat duşi în cabană, iar un medic le-a acordat primele îngrijiri medicale.
Tinerii au fost coborâţi ieri de dimineaţă de pe munte şi au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.
Salvamontiştii din Buşteni spun că turiştii au partea lor de vină deoarece şi-au ridicat cortul într-o zonă de campare interzisă. Băieţii nu au ţinut cont nici de tăbliţele care informează că zona este frecventată de urşi. Pădurarii şi salvamontiştii au început să caute de ieri animalul pentru a vedea în ce stare se află, însă nu l-au găsit.  Oamenii muntelui spun că în momentul de faţă ursul este extrem de periculos, deoarece poate ataca în orice moment. În acelaşi timp, sunteţi sfătuiţi să nu campaţi în zonele interzisee şi să nu ţineţi mâcarea în cort, deoarece fiarele sunt înfometate şi vin ca un magnet la mâncare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co