Invatamant

Au fost publicate rezultatele la Bacalaureat 2024

Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost publicate în această dimineaţă, pe bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen.
În funcție de notele obținute, candidații vor primi calificativul „admis” sau „respins”. Pentru a fi admiși, candidații trebuie să aibă media tuturor probelor peste 6 și nicio notă mai mică de 5. Conform Edu.ro, peste 76% din candidați au promovat examenul de Bacalaureat în 2024.

Tot astăzi, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, s-au putut depune contestațiile. Acestea au putut fi depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, sau transmise prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp. Recorectarea va fi făcută între 9 și 11 iulie 2024, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 12 iulie. Cei care pică examenul în prima sesiune, nu îl mai pot susţine în a doua sesiune, cea de toamnă.

Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au posibilitatea de a participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co