Actualitate

Avertismentul OMS faţă de o reizbucnire a focarelor în Europa

Numărul noilor cazuri de coronavirus este în creştere în Europa, au avertizat oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care au atras atenţia asupra stării sistemelor de sănătate din unele țări, aflate deja sub presiune.

“Săptămâna trecută, Europa s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri săptămânale pentru prima oară după mai multe luni (…) 30 de ţări au fost afectate de o creştere a noilor cazuri de coronavirus în cursul ultimelor două săptămâni. (…) În 11 dintre aceste ţări, accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescenţă semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa”.

Regiunea înregistrează zilnic câte 20.000 noi cazuri de coronavirus şi peste 700 de decese.

Germania, una dintre țările europene cele mai afectate de coronavirus în ultimele zile, a anunţat o reintroducere a izolării la scară locală care vizează peste 600.000 de persoane.

Cauza este apariţia unui important focar de contaminare, care a plecat de cel mai mare abator din Europa, în Renania de Nord Westfalia, în vestul țării.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co