Actualitate

Babesioza la câini, boală chinuitoare provocată de căpuşe

O dată cu încălzirea vremii, căpuşele au invadat zonele verzi şi parcurile. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că acestea sunt capabile sa transmita boli infectioase care au efecte foarte puternice asupra organismului afectat. În ultimii ani, Babesioza a încetat să mai fie o boală sezonieră, iar cazurile sunt întalnite în toate anotimpurile, de aceea, deparazitarea externă a câinilor nu trebuie întreruptă.
Cu toate acestea, Babesioza rămâne cea mai răspândită boală provocată de muscătura de căpuşă. Organismul câinelui infectat va lupta pentru a produce mai multe globule roşii, pentru a le înlocui pe cele pierdute, însă în cazul in care nu poate produce suficient, se va produce inevitabil anemia.
Principalele simptome clinice ale Babesiozei sunt apatia, lipsa poftei de mâncare, febra şi pierderea în greutate. Câinelui infestat I se va administra unul dintre agentii anti-infecţioşi, în funcţie de specia de Babesie care a cauzat infecţia. Aceste medicamente se administreaza intravenos şi, de obicei, în doze repetate la un interval de timp. Daca boala este avansată, animalul va avea nevoie de trasfuzii de sange, sau perfuzii şi va trebui internat si monitorizat in permanenta. Singurul mod de prevenţie este deparazitarea externă regulate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co