Invatamant

Bacalaureat cu peste 5.000 de elevi prahoveni

Emoții la examenul maturității! Astăzi a început bacalaureatul, cea mai importantă etapă în viața unui adolescent, prin susținerea probei scrise la limba şi literatura română. Mâine, 27 iunie, va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 iunie, elevii se vor prezenta la proba de profil, adică, matematică sau istorie. Conform calendarului de examen, vineri, 30 iunie, liceenii vor arăta cât de bine pregătiți sunt o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil.
Profesorii atrag atenția candidaţilor că accesul în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie și că pentru rezolvarea subiectelor se folosește numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor elevii trebuie să utilizeze numai creion negru.
În Prahova, la această sesiune a examenului de bacalaureat sunt înscriși 5.117 candidaţi, din care 4.438 din promoția curentă și 679 din promoții anterioare.
Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 5 iulie, până la ora 16.00. Tot în acea zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co