Actualitate

Bilete de tratament pentru luna martie

Pensionarii prahoveni care vor să meargă în stațiuni, la tratament balnear, în această perioadă, încă mai pot găsi bilete la Casa Județeană de Pensii.
Pentru cea de-a doua serie de plecări din acest an, instituției i-au fost repartizate 105 bilete de tratament.
22 dintre acestea sunt gratuite.
Biletele gratuite se acordă, potrivit legii, numai anumitor categorii de beneficiari, de pildă veterani, persecutați politic, persoane cu handicap.
Biletele sunt pentru stațiunile Amara, Pucioasa, Sărata Monteoru și Lacul Sărat, stațiuni ale Societății de tratament balnear și recuperare a capacității de muncă din subordinea Casei Naționale de Pensii.
Plecările încep de astăzi, 4 martie și continuă în fiecare zi până pe data de 7 martie.
Repartizarea biletelor de tratament nu se mai face în funcție de ordinea primirii cererilor, ci în baza unor punctaje care iau în calcul cuantumul și categoria pensiei, frecvența cu care pensionarul a mers la tratament balnear în ultimii doi ani și, acolo unde e cazul, gradul de handicap.
Cererile trebuie depuse cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet de tratament.
Până acum, la nivelul Casei Județene de Pensii Prahova s-au înregistrat aproximativ 3200 de cereri.
Cele mai solicitate sunt stațiunile cu profil reumatic și cardiovascular: Covasna, Pucioasa, Mangalia, Saturn, Băile Felix și Olănești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co