Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Bucegi-investitie in viitor

Zona Padina-Peştera ar putea deveni un pol turistic, în urmatorii doi ani, datorită unui proiect extreme de important: “Bucegi-Investiţie în viitor”. Subiectul a fost dezbătut în cadrul conferinţei internaţionale de turism la care a participat şi Ministrul Turismului Elena Udrea. Prin acest proiect, autorităţile vor să creeze o alternativă la Valea Prahovei – o staţiune turistică în Bucegi, la Padina. Până atunci, însă, drumul care duce în acea zonă trebuie reparat. Aceeaşi părere o are şi Elena Udrea, care a văzut cum este să mergi pe un drum forestier lung şi plin de gropi.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi-a anuntat sprijinul prin promovare şi fonduri de la buget pentru un proiect al autoritatilor locale din Dâmbovita. Initiativa are în vedere nici mai mult, nici mai putin decât construirea unei statiuni turistice in zona Padina-Pestera, finanţarea totală fiind de aproximativ 200 milioane de euro. Proiectul presupune construirea mai multor pârtii de schi, piscine, ştranduri, terenuri pentru sporturi de iarnă, capacităţi de trasport pe cablu, parcări, instalaţii de apă şi tunuri de zăpadă, precum şi capacităţi de cazare şi infrastructură rutieră.
Elena Udrea a mai precizat că stadiul rudimentar al infrastructurii rutiere din anumite zone poate fi un avantaj pentru ecoturism, ministerul pe care îl conduce având obligaţia de a sprijini această ramură. Conform discuţiilor din cadrul conferinţei internaţionale de turism, pe viitor se va permite accesul auto la Padina prin drumul Moroieni – Moeciu şi Păduchiosu – Babele.
httpv://www.youtube.com/watch?v=JFQXQt98Vtc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co