Actualitate

Bugetul local adoptat in Sinaia

Consiliul Local din Sinaia a stabilit bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului pentru anul 2009. Conform proiectului aprobat de aleşii locali  bugetul din acsest este de  27.179.000 lei, cu aproximativ 20% mai mic decât în 2008.  În afară de aceşti bani, Sinaia a mai primit fonduri de la Guvern, prin Ministerul Turismului pentru dezvoltarea domeniului schiabil.  Una dintre priorităţile administraţiei o reprezintă repararea străzilor, capitol la care au fost alocaţi aproximativ 2 milioane de lei.
Administraţia locală are în plan mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului, proiecte care se vor realiza prin cofinanţări. Printre ele se numără realizarea unei microstaţii de epurare modernă. Obiectivul va costa 300 milioane de euro, bani ce vor fi alocaţi de la Fondul de Mediu. Primăria a mai depus recent un alt proiect pentru obţinerea unor fonduri europene necesare reabilitării zonei centrale a staţiunii. La acesta, funcţionarii administraţiei locale au lucrat la foc continuu, pentru ca dosarul să fie bine întocmit în vederea obţinerii banilor necesari, respectiv 20 de milioane de euro.  La întrebarea presei, dacă Sinaia va supravieţui în acest an de criză, cu un buget mic, conducerea Primăriei a precizat :
Printre investiţiile propuse de Primăria Sinaia cu bani de la  bugetul local se numără reabilitarea Drumului care leagă oraşul de Cota 1400, finalizarea reabilitării unui corp al Colegiului Mihail Cantacuzino şi finalizarea locuinţelor sociale pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate. Chiar dacă bugetul oraşului Sinaia este mai mic decât cel de anul trecut, administraţia locală vrea să finalizeze lucrările începute anul trecut, iar dacă va obţine fonduri externe va demara importante proiecte pentru dezvoltarea şi modernizarea staţiunii.
httpv://www.youtube.com/watch?v=iYkUj4tFwug

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co