Actualitate

Bustul regelui Carol I la Centrul Montan

Ieri, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, a avut loc ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Carol I. La eveniment au participat secretari de stat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi oficialităţi din cadrul Jandarmeriei Române. Alături de jandarmii sinăieni au fost şi Prinţul Paul al României şi Prinţesa Lia, dar şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Grogore Alexandru Ghica”. Garda de onoare şi fanfara militară i-au impresionat pe cei veniţi să asiste la dezvelirea bustului.
Momentul pentru ceremonie nu a fost ales întâmplător. De ziua regalităţii, conducerea centrului a decis să dezvelească bustul, deoarece Carol I este cconsiderat patronul spiritual al Centrului Montan.
Bustul s-a realizat din fondurile primite de la Prinţul Paul de România şi cu sprijinul Jandarmeriei Române şi al Asociaţiei „Grigore Alexandru Ghica”. Bustul a fost realizat de sculptorul-jandarm Oprea Daniel, iar proiectul unde a fost dispus bustul, de către arhitectul Dan Nicolae Manea. În cadrul ceremoniei, conducerea Centrului Montan a oferit dipome celor care s-au implicat şi au contribuit la realizarea bustului. Prinţul Paul al României a rămas impresionat de bust, dar şi de modul în care a fost organizat evenimentul.
Prinţul Paul al Românei este, încă de anul trecut, alături de Centrul Montan din Sinaia. A venit în câteva vizite şi a acordat chiar şi premii jandarmilor. S-a implicat în realizarea bustului şi venit la Sinaia pentru a vedea locaţia unde va fi amplasat. A finanţat această lucrare şi a privit emoţionat ceremonia. A promis că se va mai întoarce la Centrul Montan pentru că îi consideră pe jandarmii sinăieni printre cei mai buni din Europa.
httpv://www.youtube.com/watch?v=tdvvgkyf1DU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co