Actualitate

Cardurile preplătite, ținta infractorilor

Patru indivizi au fost, ieri, arestați preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi fraudă informatică într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT și ofițerii BBCO Ploiești.
Luni, sistemul informatic centralizat al unei unităţi bancare din Ploiești a înregistrat efectuarea unei retrageri de numerar de la ATM-ul băncii în sumă de 2000 lei. În aceeași zi, tot în Ploiești și la ATM-uri aparținând aceleiaşi unităţi bancare, au mai fost înregistrate alte 5 operațiuni de retragere numerar a câte 2000 lei fiecare. Suspiciunile de fraudă s-au fundamentat pe faptul că deși sistemul informatic al băncii a înregistrat tranzacțiile cu status eșuate, în fapt sumele au fost retrase din automatele bancare. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că acelaşi tip de incidente s-au înregistrat şi pe raza municipiului Tîrgoviște, la mai multe a ATM-uri aparţinând aceleiaşi unităţi bancare.
Cu ocazia efectuării controlului corporal și asupra autoturismului au fost găsite mai multe carduri bancare, emise de o bancă din Spania înscris cu coduri PIN, suma de aproximativ 20.000 lei și telefoane mobile. În continuare, efectuându-se investigații s-a constatat că inculpaţii erau cazaţi într-o unitate hotelieră de pe raza municipiului Târgovişte.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co