Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Concedieri la Mefin Sinaia

Situaţie disperată la Fabrica de Mecanică Fină, Mefin Sinaia. Toţi angajaţii au primit deciziile de concediere. Peste 500 de persoane for fi date afară de conducerea societăţii. Liderii de sindicat spun că majoritatea oamenilor muncesc la Mefin de 40 de ani, iar acum sunt supuşi unor stări de tensiune. Au rămas uimiţi şi de controlul efectuat de Inspecţia Tehnică a Muncii, control care a scos la iveală multe nereguli. Conform rezultatelor inspecţiei, conducerea fabricii nu a respectat multe dintre prevederile Codului Muncii. Angajaţii spun că anul trecut, în decembrie, li s-a promis că fabrica nu se va închide, iar acum s-au trezit cu deciziile de concediere. Patrolul uzinii a deschis trei societăţi în aceeaşi locaţie şi cu acelaşi obiect de activitate şi le-a spus oamenilor să se angajeze acolo, însă lucrurile nu sunt tocmai roz, spun liderii de sindicat.
Liderii sindicatelor spun că angajaţii sputeau fi transferaţi de la o firmă la alta, conform Codului Muncii, fără a li se încheia contractele de muncă, însă nu s-a vrut acest lucru. Oamenii spun că reprezentanţii consiliului de administraţie doresc ca ei, cei care au muncit o viaţă la Mefin Sinaia să-şi piardă toate drepturile.
Liderii de sindicat speră că lucrurile vor fi rezolvate în cele din urmă cu bună credinţă.  Dacă, totuşi, conducerea societăţii nu va renunţa la decizia de a da oamenii afară, se va ajunge în instanţă. Mâine, după-amiază, muncitorii vor ieşi în stradă pentru a participa la marş al tristeţii.
httpv://www.youtube.com/watch?v=vzW34u5qM8w

Targul National Imobiliar (TNI)
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co