Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Congres FSLCP la Sinaia

La Sinaia  s-a desfăşurat Congresul Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie. La lucrările congresului au fost prezente nume importante din ţară şi din străinătate şi lideri de sindicate din acest domeniu. Printre altele, s-a pus la punct strategia federaţiei şi s-au desfăşurat alegeri pentru Biroul Director, Biroul Executiv şi Comisia de Cenzori. Noua conducere a federaţiei sindicatelor libere din Chimie şi Petrochimie şi-a propus să militeze pentru modificarea pensiilor în sensul unificării tuturor sistemelor de pensii, iar calcului acestora să se realizeze pentru toţi contribuabilii. De asemenea, s-a luat în calcul şi înfiinţarea Tribunalelor Muncii ca instanţe independente şi specializate pentru toate gradele de jurisdicţie.
Criza financiară se resimte din plin şi asupra acestei ramuri a economiei. Din ce în ce mai multe persoane ajung să intre în şomaj tehnic, iar industria chimică începe să fie devastată, spun liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie. Reprezentanţii federaţiei au subliniat faptul că discuţiile purtate cu Guvernul pe acest subiect  delicat nu au dus la nici un rezultatat până în momentul de faţă, nefiind luate deciziile necesare pentru a se depăşi criza financiară.
Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie va continua să acceseze programele de absorbţie ale fondurilor structurale europene şi va milita pentru sprijinirea de către Guvernul României a societăţilor din Ramura Chimie – Petrochimie. Totodată, se va încerca stoparea privatizărilor inteprinderilor cu capital majoritar de stat şi se va susţine încheierea unor acorduri sociale între organizaţiile sindicale şi investitori.
httpv://tr.youtube.com/watch?v=g4yX8fsi__k

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co