Actualitate

Crestinii l-au sarbatorit pe Sf Gheorghe

Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuţi martiri. În această zi, aproape un milion de români îşi serbează onomastica. Credincioşii au umplut de dimineaţă bisericile, pentru au vrut să asculte slujba preoţilor şi să se roage în această zi de sărbătoare. Sfântul Gheorghe este cel mai cunoscut şi cel mai iubit sfânt din lumea creştină, fiind purtător de lumină şi ocrotitor. Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, este unul dintre cei mai veneraţi sfinţi din calendarul ortodox, sărbătorit în fiecare an  pe 23 aprilie.
Biserica din cartierul Cumpătu din Sinaia a devenit astăzi neîncăpătoare pentru credincioşii care au asistat la slujba preotului. Printre ei şi comandantul jamndarmilor montani din Sinaia, dar şi câţi va copii de la Centrul de Plasament din staţiune.
Sfântul Gheorghe este protectorul armatei şi al animalelor, el fiind înfăţişat în cele mai multe icoane omorând un balaur. Asta deoarce legenda spune că sfântul ar fi omorât un balaur pentru a proteja o tânără. Conform tradiţiei, în această zi, gospodarii aşează pe stâlpii porţilor, crengi înverzite. Acestea exprimă simbolic ideea că în ziua de Sf. Gheorghe descuie Dumnezeu pământul, semn al manifestărilor tuturor energiilor revitalizante ale primăverii.
httpv://www.youtube.com/watch?v=sTyq24IaN1s

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co