Actualitate

Distractie la Craciunul pe rit vechi

Aseara pe Valea Prahovei s-a dat startul petrecerilor de Craciun pe rit vechi. Dupa ce romanii au plecat din statiuni, a venit randul rusilor, ucrainenilor si moldovenilor sa chefuiasca la munte. Restaurantele si hotelurile au fost pline si toata lumea a petrecut pana tarziu in noapte. Cei care au ales sa se se distreze in Sinaia au avut parte de multe surprize. Petrecerea a fost incinsa de Carmen Trandafir, care le-a cântat turistilor straini melodii romanesti, dar si rusesti.
Rusi, ucrainienii si moldovenii au servit mancare traditionala romaneasca, dar si bucate specifice zonei lor. De pe mese nu a lipsit nici votca, iar dupa cateva pahare atmosfera s-a incins. Pentru ca aseara a fost ajunul Craciunului, Mos Craciun a venit cu daruri. Ajutat de Craciunite, Mosul a scos din tolba cadouri pentru toata lumea.
Aproape de miezul noptii cerul a fost brazdat de artificii, iar turistii au ciocnit paharele si si-au urat Craciun fericit. Spun ca a devenit o traditie sa isi petreaca sartbatorile in statiunile de pe Valea Prahovei pentru ca romanii sunt ospitalieri si le cunosc gusturile.
Moldovenii, rusii si ucrainenii au ales cu precadere sejururi lungi, de peste 7 zile. Au sarbatorit in Romania Craciunul, insa vor sa petreaca aici si Revelionul pe stil vechi. Cei peste 2.000 de turisti straini vor petrece la munte si Anul Nou. Forfota va fi mare in unitatile hoteliere, pentru ca pe 14 ianuarie, totul sa fie gata pentru distractia dintre ani, sarbatorita pe rit vechi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co