Actualitate

DN 1 blocat peste 5 ore de un TIR

Miercuri seară, Drumul Naţional nr. 1 a fost complet blocat mai bine de 5 ore, după ce un TIR s-a răsturnat şi a blocat complet şoseaua. Autotrenul circula în direcţia Braşov, la un moment dat a derapat şi a fost cât pe ce să alunece în prăpastie. S-a poziţionat de-a latul şoselei, capul tractor aflându-se deasupra unei râpe. Din fericire, în momentul producerii accidentului, nici o maşină nu circula pe cealaltă bandă, altfel se putea produce o adevătară tragedie. Norocos a fost şi şoferul mastodontului de peste 20 de kilograme, deoarece o scăpat teafăr. La faţa locului au ajuns într-un suflet pompierii, poliţia şi ambulanţa. Incidentul s-a produs la orele 20.00, iar TIR-ul a fost mişcat de pe drum abia după ora 1 noaptea.
Conform martorilor, de vină pentru producerea incidentului a fost şoferul, care rula pe serpentine cu viteză prea mare. Şoferul TIR-ului, a pierdut controlul, a rupt parapetul de pe marginea drumului, iar capul tractor al TIR-ului a rămas atârnând deasupra râpei, pe marginea drumului. La volan era un bărbat de 23 de ani, care a tras o sperietură pe cinste. A fost scos din cabină de pompieri şi apoi a trebuit să dea explicaţie agenţilor rutieri. Tânărul s-a enervat extrem de mult la apariţia camerelor de luat vederi şi nu a vrut să dea nici o declaraţie.
Nervoşi au fost şi cei care au aşteptat ore în şir pentru a putea porni la drum. Au sperat ca traficul să fie deblocat cât mai repede şi când au văzut cât de gravă este situaţia nu le-a venit să creadă. Mulţi se întorceau pe jos de la muncă şi abia aşteptau să ajungă la casele lor, în Comarnic. Au îngheţat de frig ore bune pe Posada, deoarece şi traficul pietonal a fost interzis. Aceasta era situaţia la orele 22.00.
Deja, după miezul nopţii, toată lumea şi-a pierdut răbdarea. Traficul a fost paralizat peste 5 ore, timp în care toată lumea abia aştepta să repornească la drum. Pentru a putea mişca autotrenul, a fost nevoie de o macara, care a venit la locul accidentului de la Câmpina.
Sute de maşini au rămas blocate de o parte şi de cealalta a drumului. Poliţiştii au deviat traficul pe mai multe rute ocolitoare, cum ar fi DN 71 Sinaia – Târgovişte sau DN 1A Ploieşti – Cheia – Braşov.
httpv://tr.youtube.com/watch?v=GefxogDBOX0

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co