Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Drepturile consumatorilor în era digitală

Ziua mondială a consumatorului, sărbătorită în fiecare an pe 15 martie, are în 2017, ca temă de dezbatere, drepturile consumatorilor în era digitală.
În acest context, reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Prahova au o serie de sfaturi pentru cei care își fac cumpărăturile online.
De asemenea, pe site-urile respective trebuie trecute caracteristicile esențiale ale produsului; prețul cu toate taxele incluse, cheltuielile de livrare, daca este cazul; modalitatile de plată și de livrare și perioada de valabilitate a ofertei sau a prețului. Consumatorii trebuie să știe și că, din momentul în care au primit un produs comandat pe internet, au 14 zile timp la dispoziție pentru a-l returna, dacă nu sunt mulțumiți, fără să invoce vreun motiv.
Zeci de reclamații se fac lunar la OPC Prahova care vizează cumpărăturile online.
Pentru evitarea acestor situații, consumatorii pot contacta comerciantul prin telefon pentru a-i cere informații suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vanzare sau a condițiilor de livrare. Modul în care răspunde la aceste întrebari le poate oferi consumatorilor indicii asupra seriozității vânzatorului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co