Actualitate

Este Ploieștiul un oraș poluat?

Este Ploieștiul un oraș poluat? Este o întrebare la care autoritățile nu au un răspuns.
Cert este însă că Ploieștiul este singurul oraș din lume care are trei rafinării amplasate necorespunzător, iar pe lângă acestea mai există multe alte surse de poluare, inclusiv traficul rutier. Alarmant este și faptul că în județul Prahova intră de zece ori mai multe deșeuri periculoase decât în alte județe. Ploieștenii, în special cei care locuiesc în zona rafinăriilor, simt poluarea. Autoritățile însă ne spun că din măsurătorile care se fac în prezent nu se înregistrează depășiri. Iar nimeni nu ne spune cum este influențată sănătatea populației.
Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, rafinăriile ar trebui amplasate la o distanță de 10 kilometri față de orașe și să fie despărțite de o apă curgătoare. La noi nu s-au respectat aceste aspecte. Mai mult, cele două râuri din apropiere, Teleajen și Prahova fac niște curenți care țin poluarea deasupra orașului. Așa s-a întâmplat și în această săptămână.
Directorul APM a anunțat astăzi că va face un nou studiu de dispersie pe baza căruia se va putea face o prognoză a calității meteo în funcție de condițiile meteo. Asta în timp ce din vară se va pune în funcțiune un nou aparat care va măsura pericolul de îmbolnăvire cu cancer a populației.
În plus se fac măsurători și cu un autolaborator mutat periodic în diferite zone. Toate datele vor fi trimise la Ministerul Sănătății. În plus, de luna aceasta, pe site-ul www.calitateaer.ro, se vor publica zilnic toate măsurătorile din cele șase stații de monitorizare a calității aerului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co