Actualitate

Explozie a numărului de noi cazuri de coronavirus în România: 460

Creștere îngrijorătoare a numărului de noi cazuri de coronavirus în România. 460 de de persoane infectate au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Un număr similar era consemnat acum 2 luni, când țara noastră era în stare de urgență. Astfel, bilanțul total  a trecut de 25.000 de îmbolnăviri.

Încă zece persoane infectate cu noul coronavirus au murit în ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Au pierdut lupta cu boala şapte bărbaţi şi trei femei, internaţi în spitalele din Bacău, Botoşani, Braşov, Constanţa, Ialomiţa, Iaşi, Bucureşti şi Sibiu.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50 – 59 de ani, trei decese la categoria 60 – 69 ani, trei cu vârsta cuprinsă între 70 – 79 ani şi trei decese la persoane peste 80 de ani.

Toți acești pacienți aveau și boli conexe.

Nmărul total al deceselor din cauza SARS-COV-2 a ajuns la 1.565,
iar Terapie Intensivă sunt internaţi 199 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate şi externate.

Incidența pe județe a noului coronavirus arată că, de miercuri până joi, cea mai mare creștere se înregistrează în Argeș – 76 de cazuri, Iași – 43 și Brașov- 42 de cazuri.

In schimb, bilanțul epidemiologic a rămas neschimbat în 7 județe: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Sălaj, Teleorman, Timiș și Vâlcea:

Aproximativ 1.150 de persoane se mai află în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte peste 72.000 sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medical.
Numărul total de teste a depășit 663.000, la nivel national.

În Diaspora, sunt 4.601 români confirmaţi cu noul coronavirus, iar numărul deceselor din această cauză rămâne 115.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co