Invatamant

Fără after school, la “Jean Monnet”

Nemulțumire în rândul a zeci de părinți ai căror copii învață la Colegiul Național Jean Monnet din Ploiești. De aproape două luni programul after school a fost suspendat, iar cei mici trebuie luați acasă la prânz.
La momentul respectiv, reprentanții unității de învățământ au promis că vor căuta o soluție pentru redeschiderea programului școală după școală. Însă până acum părinții nu au primit niciun răspuns.
Problema este cu atât mai gravă pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii în afara cursurilor. Mai ales că programul after school de la liceu era mai puțin costisitor decât e unul în mediul privat.
Conducerea Colegiului Jean Monnet susține că a făcut toate demersurile necesare pentru redeschiderea programului.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova susțin că primul dosar a fost depus pentru avizul aferent anului școlar 2015 – 2016 și nu s-a pierdut și abia în luna decembrie a fost depus alt dosar pentru anul în curs. Numai că inspectoratul nu își poate da avizul întrucât unitatea de învățământ nu respectă metodologia pentru desfășurarea programului școală după școală. Și asta deoarece angajații care se ocupau de program nu fac parte din resursele umane ale unității. Mai mult, cei care se ocupa de acest program nu pot lua nici bani în plus în afara normei didactice.
Programul after school de la Colegiul Național Jean Monnet era frecventat de 64 de elevi. Aici, după ore, copiii mâncau, dormeau și își făceau lecțiile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co