Actualitate

Festival de film ecologic la final

Final de cortina pentru prima ediţie a evenimentului cinematografic de film ecologic „Green Planet Blues”. Dupa trei zile de foc, in care s-au difuzat zeci de documentare ecologice la  Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia, ieri seara a avut loc festivitatea de premiere a tinerelor talente inscrise in concursul destinat tinerilor precupati de soarta planetei.
Programul celor trei zile de festival Green Planet Blues a cuprins: proiecţii de filme, mese rotunde moderate de experţi în domeniu. Temele principale au fost: Petrolul şi resursele finite, Animalele pe cale de dispariţie si Poluarea mediului. La aceste dezbateri au fost  invitaţi cineaşti, jurnalişti, activişti ai ONG-urilor, autorităţi administrative locale şi internaţionale.
In cadrul concursului initiat de organizatorii evenimentuluI, au fost selectate 26 de filme produse de  tineri din întreaga ţară cu vârsta de până la 18 ani, iar cinci dintre ele au ajuns in finala.  Tinerii preocupati de  soarta verdelui Planetei Albastre  si-au  pus mintea la incercare si au regizat cate un film ecologic de 1 minut în care să prezinte  să ia atitudine faţă de problemele cu care se confrunta  mediul. Dupa indelungi dezbateri juriul a decis ca marele premiu de 1.000 de euro sa fie impartit de doua tinere de 17 ani.
Organizatorii şi-au propus ca acest festival cinematografic care să oglindească teme ecologice legate de planeta noastră, primul de acest gen din Europa de Est,  să devină o traditie.
httpv://www.youtube.com/watch?v=5M3hmMLXeHo

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co