Actualitate

Festival pomana porcului

Preşedintele Traian Băsescu si sotia sa, Maria, s-au aflat in acest weekend la Festivalul „Pomana Porcului” care a avut loc  în localitatea covasneana Balvanyos. Şeful statului a ajuns sambata dimineaţă la Balvanyos, facand o baie de multime si a conversat cu cei prezenti la Festival,  apoi pentru a luat masa intr-o pensiune din localitate.
Autoritatile locale spun  ca acest festival marcheaza iesirea din iarna. In acest an, la Festival au participat 17 echipe de bucatari din tara si de peste hotare, acestea s-au intrecut in a prepararea  a diferite feluri de mancare ce au avut ca principal ingredient, carnea de porc.
In cadrul Festivalului, porcii, fiecare de 100 de kilograme, au fost sacrificati in mod traditional, iar echipele participante au  primit cate o jumatate de porc, din care au fost  preparate nu doar mancăruri gatite, ci si preparate precum carnatii, catalboşii ori toba de porc.
Prsedintele Traian Basescu s-a aflat la cea de-a doua vizita in judetul Covasna in ultimele două saptamani, la finele saptamanii trecute el aflandu-se, pentru aproape două zile, in statiunea Covasna. Acesta s-a aratat placut surprins de bucatele preparate de participanti.
La Covasna, preşedintele s-a intalnit cu reprezentantii administraţiilor locale din Covasna si Harghita, iar la  discuţiile purtate au participat si edilii sefi din Busteni care au tinut sad ea un premiu special echipei castigatoare.
Festivalul “Pomana Porcului”, devenit deja o traditie in Covasna, a ajuns la cea de-a patra editie si a fost organizat de Primaria Turia si Agentia Nationala de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co