Festivalul Cascavelei
Mii de turiști s-au distrat weekend-ul trecut la Festivalul Cașcavelei din Valea Doftanei. Evenimentul a ajuns la cea de-a 15-a ediție.
Cașcaveaua este un produs tradițional înregistrat la OSIM încă din anul 2006. Cei care o prepară spun că este mult mai gustoasă și diferită decât cașcavalul găsit în comerț.
Cei prezenți la festival au văzut cum se prepară cașcaveaua.
După ce este ținută două zile la aer, aceasta este afumată cu lemne de fag. Pe lângă tradiționala cașcavea, produsă în jumătate dintre gospodăriile comunei, vizitatorii au putut gusta și cumpăra și alte bunătăți cum ar fi pastrama, carnații, micii, telemeaua, urda, dulceața, păstrăvul afumat și multe altele.
Și copiii au avut parte de surprize. S-au întâlnit cu personaje din desene animate și s-au jucat în parcul de distracții amenajat la festival. Pentru cei mari, organizatorii au pregătit concertele în aer liber, cu muzică pentru toate gusturile.
Adulții au avut parte și de un altfel de spectacol. Un tânăr făcea sculpturi în lemn cu drujba.