Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Festivalul de Film Ecologic

Prima ediţie a evenimentului cinematografic de film ecologic „Green Planet Blues”, începută în acest weekend la Sinaia şi s-a încheiat luni seară la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino. Astfel, timp de trei zile Green Planet Blues a dorit să devină locul de întâlnire şi dialog, între diferitele nivele de responsabilitate, între activişti şi autorităţi, între agenţii poluanţi şi ecologişti.
Evenimentului cinematografic “eco” Green Planet Blues a cuprins o selecţie de filme documentare de top, care tratează problemele grave cu care se confruntă planeta albastră. Green Planet Blues a adus pentru prima oară într-un cinematograf românesc documentarul creat, produs şi narat de idolul multor generaţii, Leonardo Di Caprio, pasionantul Ceas al Unsprezecelea, în regia Leilei Conners Petersen. Reprezentanţii administraţiei locale din Sinaia spun că evenimentul este cât se poate de binevenit, mai ales că în zonă se afla Parcul Natural Bucegi. Organizatorii şi-au propus ca acest festival să devină primul eveniment cinematografic din Europa de Est care să oglindească teme ecologice legate de planeta noastră. La fel de importantă este şi responsabilizarea oamenilor pe probleme de mediu şi încurajarea unei atitudini civice. Programul celor trei zile de festival a cuprins: proiecţii de filme, mese rotunde moderate de jurnalistul francez Olivier Weber şi alţi experţi în domeniu şi o expoziţie de fotografie. Temele care s-au discutat la cele trei mese rotunde au fost: „Petrolul şi Resursele Finite”, „Animalele pe Cale de Dispariţie şi Poluarea Mediului”. La aceste dezbateri au fost invitaţi cineaşti, jurnalişti, activişti ai ONG-urilor, autorităţi administrative locale şi internaţionale.
Organizatorii evenimentului au initiat un concurs care se adresează tinerilor din întreaga ţară în vârstă de până la 18 ani. Tinerii preocupati de  soarta verdelui Planetei Albastre  si-au  pus mintea la incercare si au regizat cate un film ecologic de 1 minut în care să prezinte  să ia atitudine faţă de problemele cu care se confrunta  mediul. Fie că e vorba despre poluarea vadurilor apelor cu gunoaie, fie despre zone defrişate sau smog, tinerii au putut aborda orice tema care ii preocupă. Nu existat condiţii tehnice deosebite, clipurile putand fi filmate şi cu telefonul mobil. Un juriu de specialişti a analizat filmele înscrise, iar realizatorii celor mai bune 5 clipuri au deja invitaţi la Sinaia pe întreaga perioadă a evenimentului.
httpv://www.youtube.com/watch?v=_rAbWgIxUDo

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co