Invatamant

Fraudă la bac, subiectele la biologie au aparut pe internet în timpul examenului

Absolvenții de liceu au susținut astăzi proba la alegere din cadrul examenului de bacalaureat. În funcție de profil, elevii au dat examen la una din disciplinele: fizică, informatică, chimie, biologie, geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
La scurt timp după începerea examenului, subiectele pentru proba la alegere a profilului și specializării din cadrul bacalaureatului, au apărut pe internet, de la un centru care încă nu a putut fi identificat.
Acelaşi lucru s-a întâmplat luni, la prima probă scrisă, la Limba și literatura română, când subiectele au apărut în două centre de examen, unul din Gorj și celălalt din Sălaj, la scurt timp de la primirea subiectelor de către elevi. În fapt, a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Situaţia a stat la fel și la proba obligatorie a profilului matematică-tehnologic, , dar şi la disciplina istorie, cand subiectele au aparut pe internet în timpul examenului.
Ministerul Educației anunță anchete ale poliției în aceste cazuri flagrante de scurgere a subiectelor de la Bacalaureat 2024.

Examenele se încheie vineri, 5 iulie, cu proba la Limba maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co