Actualitate

Fuga dupa ghebe

Astfel de discuţii au loc aproape în fiecare zi în curtea Poliţiei Comunitare. Agenţii care patrulează prin zonele pe unde se pripăşesc cei care vând ciuperci, îşi fac datoria şi îi conduc pe „comercianţi” la sediul Poliţiei. Apoi întocmesc procese verbale de sancţiune contravenţională. Numai că, în acest timp, în locurile de unde sunt „săltaţi” cei care vând ghebe… apar alţii. Se amestecă printre romii care scot la vânzare pere, nuci, mere, cătină şi alte fructe de pădure. Cei din urmă au primit girul tacit al autorităţilor, întrucât nu există nici un pericol. Nu acelaşi lucru se poate spune despre romii care vin cu ciuperci din pădurile din jurul municipiului. De 5 ani li se spune că nu au voie, şi tot nu înţeleg. Cel puţin în ultimele zile poliţiştii comunitari se confruntă cu o „explozie” de ghebe.
Atunci când sunt prinşi şi conduşi la sediul Poliţiei Comunitare, romii se aleg cu amenzi în valoare de 1.000 de lei. Pot plăti jumătate în 48 de ore. Şi se pare că acest lucru nu prea îi deranjează, având în vedere, conform celor declarate de Alexandru Lefter, că nu se deplasează decât cu taxiul.
Până acum nu a fost găsită nici o soluţie care să împace ambele părţi. Pur şi simplu comerţul cu ciuperci este prea periculos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co