Actualitate

Green Planet Blues

 Prima ediţie a evenimentului cinematografic de film ecologic „Green Planet Blues”, a  intrat pe ultima suta de metri si se va desfăşura în perioada 17-19 ianuarie 2009 la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino „Sinaia”. Green Planet Blues doreşte să devină locul de întâlnire şi dialog, între diferitele nivele de responsabilitate, între activişti şi autorităţi, între agenţii poluanţi şi ecologisti.
Evenimentului cinematografic “eco” Green Planet Blues, care va avea loc la Centrul Internaţional de Conferinţe din Sinaia, va cuprinde o selecţie de filme documentare de top, care trateaza problemele grave cu care se confrunta planeta albastra. Green Planet Blues aduce pentru prima oara intr-un cinematograf românesc documentarul creat, produs si narat de idolul multor generaţii, Leonardo Di Caprio, pasionantul Ceas al unsprezecelea, în regia Leilei Conners Petersen.
Organizatorii evenimentului spun ca au mai ramas  4 zile până la termenul limită de înscriere la Teen Green Spirit, concursul primei ediţii a evenimentului cinematografic “eco” Green  Planet Blues. Acestia au initiat un concurs care se adresează tinerilor din întreaga ţară în vârstă de până la 18 ani. Tinerii preocupati de  soarta verdelui Planetei Albastre vor trebui sa-si puna mintea la incercare si sa regizeze film ecologic de 1 minut în care să prezinte şi să ia atitudine faţă de o problemă de mediu cu care se confruntă. Fie că e vorba despre poluarea vadurilor apelor cu gunoaie, fie despre zone defrişate sau smog, tinerii au libertatea de a aborda orice temă care îi preocupă. Nu există condiţii tehnice impuse, clipurile putând fi filmate şi cu telefonul mobil. Un juriu de specialişti va alege dintre filmele înscrise, iar realizatorii celor mai bune 5 clipuri vor fi invitaţi la Sinaia pe întreaga perioadă a evenimentului.
Premiul de 1000 de euro şi va fi înmânat câştigătorului în cadrul ceremoniei de închidere care va avea loc pe 19 ianuarie 2009 la Centrul Internaţional de Conferinţe din Sinaia. Filmele vor fi trimise pe adresa de e-mail  , împreună cu numele complet, localitatea, adresa de e-mail şi numărul de telefon ale participantului, până pe data de 15 ianuarie 2009, inclusiv.
Informaţii suplimentare despre concursul GREEN TEEN SPIRIT şi despre GREEN PLANET BLUES se găsesc pe site-ul oficial www.greenplanetblues.ro.
httpv://www.youtube.com/watch?v=eL4zrGzi_e4

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co