Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Grijă pentru patrimoniul cultural

Polițiștii au și griji culturale! Direcţia de Investigaţii Criminale a Poliției Române a organizat, acțiuni ample la nivel naţional, pentru combaterea braconajului arheologic şi a traficului cu bunuri culturale.

În cursul lunii aprilie, agenți și ofițeri din întreaga țară, împreună cu specialiști ai direcțiilor de cultură, au făcut 192 de controale și percheziții, la agenţi economici autorizați să comercializeze detectoare de metale, la anticariate, precum și în târguri și oboare.

Oamenii legii au verificat și activitățile de vânzare prin intermediul platformelor online. În urma acțiunilor au fost ridicate peste 600 de obiecte culturale şi de provenienţă arheologică, precum monede și unelte antice, și 76 de detectoare de metale. Totodată, au fost verificate și condiţiile de conservare și starea a 1.615 sit-uri arheologice de pe întreg cuprinsul țării.

În total, au fost constatate 38 de infracţiuni, precum folosirea ilegală a unui detector de metale, și au fost aplicate 19 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.000 de lei.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co