Actualitate

INCENDIU DE NESTAPANIT IN BUCEGI

Incendiul care s-a aprins in masivul Bucegi cu mai bine de o saptamana in urma nu a putut fi stins in totalitate nici pana astazi. Desi la fata locului s-a intervenit si cu un elicopter al Ministerului de Interne, nu au putut fi stinse inca toate focarele.

La fiecare zbor, din elicopter au fost aruncati aproximativ 1.500 de litri de apa. Aprovizionarea acestuia s-a facut pe stadionul din Sinaia, acolo unde au fost prezenti si coordonatorii actiunii.

Operatiunea de stingere a focarelor de incendiu a continuat pe tot parcursul zilei iar multi dintre turistii aflati in statiunea Busteni au privit cu sufletul la gura operatiunea curajoasa a pilotilor de pe elicopter.

In urma incendiului care dureaza de mai mult de o saptamana au ars circa 2000 de metri patrati de vegetatie, după ce a fost practic imposibil ca în zonă să se intervină cu mijloace specifice de către pompieri. In cazul in care situatia nu se va remedia nici in urma interventiei cu elicopterul, Ministerul Mediului şi Internele au cerut şi intervenţia unui avion special, operaţiune care va fi plătită de casa regală, cea care deţine terenul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co