Social

Indemnizație de handicap acordată fără cerere

Veste bună pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor primi direct indemnizația socială aferentă, odată stabilit legal gradul de handicap. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.
“O modificare care ţine de debirocratizare se referă la persoanele cu dizabilităţi care vor primi din oficiu prestaţia socială, fără să mai fie obligate să depună o cerere şi să piardă timpul pe la ghişee, cu atât mai mult cu cât foarte multe astfel de persoane au boli psihice, provin din familii care nu cunosc legea şi le este afectat dreptul de a primi banii cuveniţi”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu
Măsura este implementată odată cu modificarea, prin Ordonanță Guvernamentală de Urgență, a Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Actualmente, după obținerea certificatului de încadrare în grad de handicap, persoana care avea dreptul la acordarea unei indemnizații era nevoită să depună și o cerere în acest sens, la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului din raza teritorială în care avea domiciliul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co