Actualitate

Judecătorii protestează

Nu numai angajații din Penitenciare protestează. De astăzi, și judecătorii de la Judecătoria Ploiești au demarat o formă de protest. Timp de o săptămână, magistrații au ales să suspende câte o oră, în fiecare zi, ședințele. Se întâmplă între orele 9 și 10, iar apoi ședințele sunt reluate. Din 10 octombrie, magistraţii vor soluţiona doar cauzele urgente. Judecătorii sunt nemulţumiţi de salarii, volumul de muncă și problemele din justiţie.
De altfel, ministrul Justiției a fost prezent la Sinaia, la întâlnirea președinților, vicepreședinților și managerilor economici ai curților de apel cu reprezentanții Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai Consiliului Superior al Magistraturii și ai Ministerului Justiției.
La Sinaia s-a discutat, printre altele, despre salarizarea din sistemul judiciar, necesitatea adoptării unei legislaţii de salarizare specifică doar sistemului judiciar, starea infrastructurii imobilelor instanţelor sau necesitatea reevaluării schemelor de personal auxiliar de specialitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co