Actualitate

La un pas sa-si piarda viata

O familie din staţiune a fost la un pas de moarte miercuri dimineaţă, din cauza unei intoxicări cu monoxid de carbon. În locuinţă, la acea oră, erau trei persoane, printre care şi un copil de 8 ani. Incidentul a avut loc la una dintre casele de necesitate de la intrarea în oraşul Azuga. Oamenii parcă ar fi blestemaţi. La începutul anului trecut, au rămas fără casă din cauza unui incendiu puternic. Acum, era să se întâmple o tragedie, dacă femeia nu îşi dădea seama la timp că starea de rău era provocată de monoxidul de carbon. Femeia a fost prima care a simţit că nu se simte bine. Ameţită, a chemat cu ultimele puteri vecinii să o ajute. Imediat, au sosit şi medicii, care le-au acordat primele îngrijiri medicale. „Nu avem nici o sursă de căldură”, se plâng toţi cei care stau în locuinţele de necesitate. Brânduşa Fierar, cea care era să-şi piardă viaţa, a improvizat o sobă de teamă ca micuţa de 8 ani să nu răcească din cauza frigului. Numai că, peste noapte, gazele degajate de soba incinsă şi lipsa de oxigen era sa le curme viaţa.
Pentru că nu au o altă sursă de căldură, dar şi pentru că pe timpul noţii a fost frig, oamenii au montat în dormitor soba plină cu jar, dar fără burlan. Nu s-au gândit nici o clipă că se pot intoxica din această cauza.
Vecinii aruncă acum vina pe autorităţile locale. Spun că focul le-a mistuit casele în urmă cu un an, şi au primit de la Primărie mai multe locuinţe de necesitate, locuinţe care nu au căldură. Sunt nevoiţi să se încălzeasccă cu ce pot şi le este teamă ca nu cumva, pe viitor, să se întâmple o tragedie din această cauză.
Reprezentanţii administraţiei locale din Azuga spun că locuinţele de necesitate au fost achiziţionate din bugetul local. Atunci când au fost montate, s-au realizat şi branşamentele la reţelele de apă, gaze, curent şi canalizare,însă locatarii nu şi-au plătit facturile şi au fost oprite. Cele trei persoane intoxicate cu monoxid de carbon se află în afara oricărui pericol. Au fost internate la Spitalul din Sinaia şi le-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.
httpv://www.youtube.com/watch?v=Aj0CEOMknoI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co