Legumele româneşti nu au căutare
Este bine să-i oferim organismului cât mai multe vitamine şi minerale și odată cu încălzirea timpului, în pieţe au apărut ridichiile, salata, roşiile, castraveţii şi ceapa verde. Tarabele sunt pline cu legume româneşti, care nu prea au căutare. Comercianţii spun că verdeţurile din stăinătate sunt preferate celor de pe piaţa internă. Deşi produsele noastre sunt cărnoase şi mult mai aromate, oamenii le preferă pe cele care au un aspect plăcut, preţul puţin mai scăzut, însă, din păcate, fără gust. Oferta este bogată în pieţele de legume şi fructe, însă cererea tot mai slabă. În piaţa din Sinaia, o legătură de salată costă 2 lei, un kilogram de roşii, 6 lei, ceapa verde 1 leu, ridichiile şi conopida 6 lei, iar dovleceii 4 lei. Toate sunt produse autohtone, însă ele riscă să se strice pe tarabe. Comercianţii spun că la supermarket, cumpărăturile, reprezintă de fapt o lecţie de geografie: pere din Italia, pomelo din China, fasole din Egipt sau Poponia, mere verzi din Austria, castraveţi din Turcia sau avocado din Brazilia. În timp ce în pieţe, majoritatea fructelor şi legumelor sunt româneşti, în marile magazine 90% dintre ele provin din alte ţări.