Cultura

Noaptea muzeelor, în Prahova

Prahovenii sunt invitați mâine seară la noaptea muzeelor. Cu această ocazie, expozițiile permanente, dar și cele special organizate, vor putea fi vizitate gratuit. Publicul larg va avea parte și de alte evenimente culturale. La secțiile subordonate Muzeului Județean de Istorie și Arheologie intrarea va fi liberă între orele 19 și 1 noaptea. Un număr mare de vizitatori este așteptat la Muzeul Ceasului care a fost recent deschis după 3 ani, timp în care a fost restaurat și modernizat. Însă și la celelalte muzee sunt pregătite activități pe gustul publicului.

La Casa Domnească Brebu, vizitatorii vor putea admira o expoziție nouă numită Interferențe culturale româno-bulgare la Dunărea de Jos, care cuprinde costume populare și podoabe ceremoniale bulgărești. Exponatele datează din secolul 19 și începutul secolului 20. Tot aici, seara, se vor putea asculta înregistrări audio de muzică clasică. Și Muzeul Județean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus va fi deschis mâine noapte. Pe lângă expoziția de bază, vor putea fi văzute alte două expoziții care au fost vernisate săptămâna aceasta.

Muzeul de Artă a programat pentru noaptea de sâmbătă și alte evenimente. Programul complet al acțiuniilor organizate pentru noaptea muzeelor poate fi consultat pe paginile web ale instituțiilor muzeale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co