Social

Noi metode de înșelăciune în numele Poștei Române

A apărut o nouă metodă de înşelăciune. Românii cad uşor în capcanele escrocilor şi ajung să regret că nu au deschis mai mult ochii. Conform publicaţiei online giurgiuveanul.ro, hoţii trimit SMS-uri pretinzând a fi reprezentanți ai Poștei și cer destinatarilor să acceseze un link pentru a-și recupera un pachet. Accesarea acestui link solicită introducerea datelor personale, ceea ce poate duce la golirea conturilor bancare ale utilizatorilor.
Oamenii se plâng de faptul că au primit mesaje pe telefon prin care erau notificaţi că nu pot primi un presupus colet până când nu actualizează adresa pentru livrare.
Aceste SMS-uri, informează destinatarii că au primit un colet, dar că lipsește numărul străzii din adresă. Escrocii îi îndeamnă să acceseze un link pentru a actualiza datele necesare.

În momentul în care victima dă click pe link-ul indicat, i se solicită să introducă anumite date persoane, precum și datele de pe cardul bancar, pentru achitarea unei sume modice. Însă, din acea clipă, hackerii au acces la datele bancare ale victimelor.
Conducerea Poștei Române ne sfătuiește, să nu dăm curs unor astfel de înștiințări, cu atât mai puțin atunci când știm că nu avem de primit niciun pachet.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co