Actualitate

Pagube după vijelii: râul Olteț blocat de gunoaiele aduse de ploaie

Așa arată luni râul Olteț din Balș, județul Olt.

Cursul râului s-a blocat efectiv din cauza cantității uriașe de gunoaie aduse de ploaie: pet-uri, crengi și alte gunoaie.

Astfel, a fost nevoie de intervenția mai multor utilaje, care să îndepărteze gunoaiele astfel încât apa să nu intre în oraș.

În total, zeci de localități din 18 județe au fost afectate fie de ploile abundente, fie de căderea grindinei, fie de râurile ieșite din matcă.

Tot luni, după o ploaie  torențială de o oră și jumătate, locuitorii din Slobozia aproape înotau pe străzi.

În mai multe zone din oraș apa le ajungea până la genunchi.

În Maramureș 35 de oameni au rămas blocați în case. Podețul care le asigura accesul spre restul localității a cedat. Viitura a cuprins și cimitirul satului.

Meteorologii au anunțat că în ultimele două săptămâni din luna iunie, vremea va fi ploioasă, iar temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei. În săptămâna 15-22 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 22-29 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice. Excepție va face nordvestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co