Actualitate

Percheziţii în Capitală într-un dosar de trafic de minori şi viol

Procurorii DIICOT, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au pus în aplicare astăzi, trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor şi viol săvârşit asupra unui minor, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

Conform cercetărilor efectuate în cauză au relevat că, în perioada 2019 – iulie 2024, opt persoane (majoritatea aflate în relaţii de rudenie) au constituit pe raza municipiului Bucureşti un grup infracţional în scopul obţinerii de importante beneficii materiale din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate (printre care şi o minoră în vârstă de 13 ani), atât pe teritoriul României cât şi al Marii Britanii.

Conform anchetatorilor: „Din probele administrate a rezultat că sub coordonarea liderului grupului infracţional organizat membrii au recrutat mai multe persoane vulnerabile, pe care le-au controlat, supravegheat şi însoţit în locurile alese pentru practicarea prostituţiei (situate pe teritoriile ambelor state). De asemenea, au racolat clienţi prin intermediul unor anunţuri publicate pe site-urile de profil, stabilind totodată tarifele serviciilor oferite şi modalitatea de plată. Sumele de bani rezultate din activitatea infracţională au fost colectate de liderul grupului infracţional şi ulterior împărţite cu ceilalţi suspecţi”, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co