Actualitate

Platoul Halelor, piața rușinii din Ploiești

Aceasta nu este o imagine a unui bazar de la porțile orientului, ci, pur și simplu este piața centrală din Ploiești, o aglomerare de marfă, vânzători, clienți și multele lor nemulțumiri.
Piața pare încremenită în timp, cu tarabe învechite, un acoperiș murdar și pe alocuri încropit din plăci de plastic și placaj, cu prelate agățate pentru a ține cât de cât departe puterea soarelui. Vopseaua e scorojită, nu lipsesc nici gropile în asfalt, iar rampele pentru persoanele cu dizabilități sau cărucioarele de marfă par decor de… festival medieval. Și dacă mai pui la socoteală faptul că întreg spațiul cu zeci de comercianți este deservit doar de o cișmea, nu prea se mai poate vorbi de curățenie și igienă.
Autoritățile întorc pe toate părțile un proiect de înnoire radicală de aproape doi ani. Acum s-au împotmolit în probleme juridice având rădăcinile cu trei decenii în urmă. În piață există proprietăți private doar sub formă de clădire, care nu pot fi demolate, deși municipalitatea deține terenul.
Așa se face că până vor fi descălcite ițele juridice, piața din centrul Ploieștiului va fi, în continuare, un exemplu de administrație făcută la improvizație. Asta dacă nu cumva autoritățile vor face rapid o minune și vor scoate duhul înnoirii din proverbiala lampă a lui Aladin…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co