Actualitate

Politistii si cainii politisti

Aşa au fost primiţi câinii şi instructorii de la Centrul Chinologic Sibiu de elevii din anul doi de la Şcoala de agenţi de Poliţie Vasile Lascăr. Prima parte a demonstraţiei a constat în câteva exerciţii prin care instructorii le-au arătat cum câinii pe care îi dresează răspund la comenzi destul de dificile şi, de ce nu, cum fac giumbuşlucuri.
Apoi instructorii de la Sibiu ne-au arătat cum un câine bine antrenat poate lua urma unui infractor care dispare de la locul comiterii faptei. Conform celor declarate de comisarul şef Ioan Mălăescu, această parte a demonstraţiei nu a fost foarte elocventă din cauza faptului că baza extrem de spaţioasă a Şcolii de Poliţie este….prea mică pentru abilităţile câinilor din dotare. Au urmat apoi două moment care au fost aplaudate din nou de elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie. Câinii dresaţi la Sibiu au detectat în două autoturisme materiale explozibile şi substanţe stupefiante.
Câinele este cel mai bun prieten al omului. Dar, în urma demonstraţiei s-a dovedit că poliţistul este cel care se poate baza foarte mult pe ajutorul câinilor dresaţi special pentru a-i ajuta în  misiunile pe care le au de îndeplinit.
Pe finalul demonstraţiei singura dresoare de câini de la Centrul Chinologic le-a demonstrat celor prezenţi că, atunci când trebuie câinii pot deveni violenţi. Sau că pot renunţa la o acţiune de urmărire a unui infractor în momentul în care primesc un semnal sonor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co