Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pregatiri pentru examene

Elevii s-au reintors astazi la scoala. Cel mai serios se vor apuca de invatat cei de clasele a 2, 4 si a 6-a. La sfarsitul anului trecut, Ministerul Educatiei a publicat un ordin cu calendarul examenelor. Potrivit acestuia, primele testări vor avea loc la finalul lunii mai, la clasa a VI-a.
În următoarea săptămână este programată evaluarea competenţelor dobândite de elevii clasei a IV-a, testările urmând să aibă loc pe 30 mai, la Limba română, și pe 31 mai la Matematică. Ultimii care vor fi examinati sunt elevii din clasele a II-a. La acest nivel va avea loc și singura testare care include trei probe, programate în trei zile diferite. Astfel, pe 6 și 7 iunie vor avea loc probele la Limba română, scris, respectiv citit, iar pe 8 iunie este programată proba la Matematică.
Nu au aparut schimbari in organizarea evaluărilor naționale. Ca si in anii trecuti testarile se vor derula pe baza unor subiecte cu un nivel mediu de dificultate, fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Față de testările obișnuite, acestea au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale. Conform metodologiei, notele la aceste evaluări nu sunt trecute în catalog și nu sunt făcute publice, ele fiind doar punctul de pornire pentru cadre didactice și părinți, în stabilirea viitorului mod de lucru pentru îmbunătățirea rezultatelor fiecărui elev în parte.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co