Actualitate

Produse ambalate si etichetate

De la 1 februarie produsele vândute de ţărani în pieţe vor trebui să fie ambalate şi etichetate. Micii producatori vor fi obligati sa plateasca o anumita suma, pentru a fi inregistrati la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara. Fiecare producator va trebui sa depuna o cerere la directiile judetene sanitar veterinare si sa plateasca o taxa intre 10 si 300 de lei. Ţăranii sunt, însă, din cale afară de nemulţumiţi pentru că vor trebuie să scumpească marfa, iar cumpărătorii vor trebui să uite de obiceiul de a degusta produsul înainte de a-l cumpăra.
Vestea că produsele vândute de ţărani în pieţe trebuiesc ambulate şi etichetate este privită cu ochi buni de majoritatea persoanelor intervievate. Numai aşa au garanţia că alimentele de pe tarabe sunt ţinute în condiţii igienice şi nu sunt expirate. În momentul de faţă, mulţi preferă magazinele pentru că aici se respectă normele Autorităţii Nationale Sanitar – Veterinară.
Cei care până acum erau obişnuiţi să guste produsele de pe tarabele ţăranilor, de la 1 februarie vor trebui să uite de acest obicei. Vor avea la dispoziţie doar produse alimentare etichetate şi ambalate, dar în aceste condiţii şi mai scumpe. Se presupune astfel că vom avea garanţia că şi brânza sau carnea pe care le cumpărăm din piaţă, sunt de calitate. Inspectorii veterinari sunt obligati ca, cel putin o data pe an, sa controleze modul in care producatorul obtine si comercializeaza produsele. Producatorii care de la 1 februarie nu intra in legalitate si care sunt prinsi de inspectori risca amenzi de pana la 5.000 de lei, dar si sa ramana fara mica afacere.
httpv://www.youtube.com/watch?v=OoXOXSvKAGM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co