Economic

Programul Start-Up Nation va fi lansat pe 15 iunie

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu a declarat că Programul Start-Up Nation, prin care Guvernul sprijină IMM-urile nou înființate, va fi lansat pe 15 iunie.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 22 mai Legea privind aprobarea OUG nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.
Actul normativ instituie programul Start-up Nation Romania, prin care se poate acorda un ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 de lei pentru beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari.
În urmă cu o lună, Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, declara că bugetul total al programului este de 1,7 miliarde de lei. Tot el a mai precizat că “acest program este destinat noilor antreprenori sau celor care vor să încerce și alt business”.
Programul urmărește creșterea numărului de afaceri și revigorarea mediului economic, creșterea numărului de salariați și implicit reducerea numărului de șomeri.
Evaluarea planului de afaceri se va realiza online de către o aplicație software.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co