Administratie

Reabilitarea liniei de cale ferata Ploiesti Triaj – Focsani, investiţie de aproape 11 miliarde de lei

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a publicat în dezbatere un Proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Reabilitarea liniei de cale ferată Ploiești Triaj – Focșani”, lucrare de utilitate publică de interes national.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ aproape 11 miliarde de lei, lungimea totală a tronsonului de cale ferată fiind de 143,23 km, linie dublă, electrificată. ”Reabilitarea liniei de cale ferată Ploiești Triaj – Focșani face parte din Master Planul General de Transport al României, relatează prahovabusiness.ro.

Finanțarea obiectivului de investiții urmează a se realiza din fonduri externe nerambursabile, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei, Programul Transport 2021 – 2027, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Durata de execuție a investiției este de trei ani, mai menţionează prahovabusiness.ro.

Beneficiarul investiției este CFR SA.
Proiectul are ca scop „Reabilitarea liniei de cale ferată Ploiești Triaj – Focșani”, cu o lungime de 143,23 km, în vederea asigurării unui grad ridicat de siguranță a traficului feroviar şi are ca rezultate și efecte așteptate:
– reducerea timpului de călătorie prin creșterea vitezei de circulație pe întregul tronson;
– îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului feroviar;

– îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei;
– reducerea emisiilor de poluanți și a impactului negativ asupra mediului;
– optimizarea transportului feroviar transfrontalier, atât pentru pasageri, cât și pentru marfă: creșterea atractivității și accesibilității municipiilor Ploiești, Buzău și oraselor Mizil, Râmnicu Sărat;
– atragerea de investitori și capital în vederea dezvoltării mediului de afaceri, având în vedere faptul că, în orașele Ploiești, Mizil, Buzău și Focșani se desfășoară activități economice;
– asigurarea unui grad de mobilitate și accesibilitate ridicat pentru rezidenți și mediul de afaceri din județele Prahova, Buzău și Vrancea.

Durata de execuție a investiției: 36 luni, menţionează publicaţia prahovabusiness.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co