Actualitate

Recensamantul caprelor negre

Timp de două zile, în Masivul Bucegi, s-a desfăşurat recensământul caprelor negre. An de an, Inspectoratul Teritorial de Regin Silvic şi Cinegetic Prahova efectuează două evaluări ale efectivelor de capră neagră: una primăvara şi una toamna. Recent, angajaţii Ocolului Silvic şi ai Parcului Natural Bucegi, au luat la pas dimineaţa şi seara văile pentru a număra animalele protejate de lege.
Pentru a le atrage, specialiştii au  pus bulgări de sare în locurile abrupte, acolo unde acestea se hrănesc. Dacă în anii trecuţi  din cauza vremii capricioase animalele au stat retrase, în acest an au putut fi văzute cu lejeritate. Se pare că numărul caprelor a crescut, însă rezultatele exacte vor fi aflate peste ceva timp, atunci când toate datele vor fi centralizate.
La ultimul recensământ peste 600 de capre şi-au făcut apariţia în Masivul Bucegi. Astfel de animale sunt ocrotite prin lege, iar braconajul este aspru pedepsit de lege, fiind considerat infracţiune. Vânarea caprelor negre se pedepseste cu închisoare de la 2 la 5 ani, dar şi cu despăgubiri către Ocolul Silvic de până la 100 de milioane de lei vechi.
httpv://www.youtube.com/watch?v=LsyYk7S9FMU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co