Actualitate

Recital la orga istorică a Castelului Peleș

Sala de muzică a Castelului Peleș din Sinaia s-a dovedit neîncăpătoare, sâmbătă seară, la un eveniment mai puțin obișnuit. După o perioadă îndelungată, orga istorică a răsunat din nou cu ocazia unui dublu eveniment: lansarea primului compact disc cu înregistrări realizate pe acest instrument istoric și închiderea Stagiunii Sunetului Muzicii, manifestare organizată de Muzeul Național Peleș și Excess Music.

Protagonistul evenimentului a fost cunoscutul organist Remus Henning, originar din Cisnădie, care a interpretat creații de Johann Sebastian Bach, Johann Ludwig Krebs și alții. Publicul a fost încântat.

Orga Castelului Peleș, a fost construită în anul 1904 de o firmă austro-ungară și e una cu dublă comandă, registrele fiind dispuse pe două claviaturi manuale cu pedalier.

Masterand al Conservatorului de Muzică din Paris în interpretare organistică, Remus Henning a susținut numeroase concerte în țară și străinătate, fiind câștigător a nenumărate premii pentru interpretarea muzicii baroce la orgă. Din 2012, este protagonistul producției ”Orgi istorice din România”, înregistrând primele două CD –uri, cu orgile transilvănene din Cisnădie și cea de Peleș.

Regina Elisabeta a României, Carmen Sylva, a fost aceea care a trezit, tânărului muzician George Enescu, interesul pentru orgă. Regina Elisabeta a primit lecții de orgă de la organistul, pianistul și compozitorul Sigismund Neukomm, când acesta se afla ca oaspete în castelul Monrepos la Neuwied.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co