Actualitate

SARBATOARE LA BUSTENI

Sarbatoare mare pe Valea Prahovei, mai exact in statiunea Busteni, unde enoriasii au luat parte la sarbatorirea hramului Bisericii “Sfintilor Imparati Constantin si Elena” din cartierul Poiana Tapului. Tarnosirea sfantului lacas, a carui constructie a durat nu mai putin de 4 ani si s-a facut deasupra unui cimitir in vremea regelui Carol al II-lea, a avut loc in anul 1936, fiind in prezent una dintre cele mai vizitate biserici de pe Valea Prahovei. Construita dupa planurile arhitectului Aurel Ghinescu, avand aspect de fortareata si adapostind picturile in ulei ale lui Gheorghe Belizarie, biserica este pe langa un loc de rugaciune si unul dintre punctele de atractie pentru vizitatorii Vaii Prahovei. Hramul bisericii este insa foarte important pentru comunitate dar si pentru vizitatori.
SINCRON: Ion Grosu – preot (prima parte de sincron)
Respectand importanta momentului, credinciosii din toate cartierele orasului Busteni au luat parte la slujba iar preotul paroh a tinut sa le multumeasca.
SINCRON: Ion Grosu – preot (a doua parte de sincron, cand le ureaza “la multi ani!”)
Afectate grav de inundatiile din anul 2000, structura si zidurile bisericii au fost refacute prin donatiile credinciosilor, a oamenilor de afaceri din zona dar si din bugetul local. Acum, la subsolul sfantului lacas este amenajat un muzeu in care sunt expuse obiecte bisericesti, icoane rare si carti de cult.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co