Actualitate

Simulare de explozie, la Rafinarie

10 persoane au fost ranite, astazi, in urma unei explozii produse la o rafinarie din Ploiesti. Deflagratia a avut loc la o rampa de cale ferata de incarcare, in urma unui incendiu. Din fericire, totul e bine cand se termina cu bine, intrucat acesta este doar un scenariu. Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a facut o simulare, pentru instruirea personalului.

Alarma a fost data la ora 10.00. La rafinarie au sosit imediat pompierii, dar si angajatii SMURD si cei ai Ambulantei. Nu de alta, dar conform scenariului, dupa ce un vagon cu GPL a explodat, 10 persoane au fost ranite.

36 de autospeciale ale ISU, jandarmeriei, politiei si Ambulantei au intervenit. A fost organizat un post medical avansat pentru acordarea primului ajutor medical calificat victimelor surprinse în urma exploziei, comanda operaţiunilor de salvare fiind preluată de medicul şef UPU – SMURD.

Activitatea a fost coordonată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi condusă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova. Astfel de simulari vor mai fi organizate, in judet.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co