Actualitate

Spectacol oferit de ursi la Sinaia

Turiştii care au urcat în weekend la Cota 1400 s-au putut bucura de privelişte, dar şi de spectacolul oferit de urşi. Animalele s-au plimbat în voie pe drumul care leagă Sinaia de Cota 1400, iar cel mai frumos „spectacol” a fost dat de o ursoaică şi puiul ei. Trecătorii s-au înghesuit să pozeze şi să fotografieze animalele, fără a conştientiza pericolul la care se expun.
Înfometaţi, urşii au început să coboare tot mai des din pădure în căutare de mâncare. Deşi este interzis, turiştii hrănesc animalele sălbatice şi nu se gândesc că pot fi atacaţi în orice clipă. Pentru a putea face o poză reuşită, aceştia le dau fiarelor biscuiţi, pâine şi fructe. Dacă unii se mulţumesc să-i privească din maşină pentru a fi în siguranţă, alţii se apropie de animale fără nici un pic de teamă. Sunt turişti care urcă pe Drumul Cotei numai pentru a vedea urşii.
Ursoaica şi puiul nu s-au speriat de lume, ci din contră, s-au apropiat din ce în ce mai mult de maşinile oprite pe marginea drumului. Silvicultorii  pun hrană animalelor sălbatice zilnic în locuri speciale, însă urşii sunt înfometaţi şi ies tot mai des în locurile unde apar turiştii. Cei care sunt prinşi că hrănesc fiarele se aleg cu amenzi usturătoare. Reprezentanţii Ocolului Silvic şi ai Parcului Natural Bucegi au tras nenumărate semnale de alarmă pentru ca turiştii să nu mai arunce mâncare şi au montat plăcuţe de informare, însă în zadar. Oamenii muntelui vă avertizează că animalele sunt periculoase şi oricând pot ataca.
httpv://www.youtube.com/watch?v=eSNXd3OfaGw

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co